Právě se nacházíte | Novinky

Novinky

Chcete jíst zdravěji, ale nechcete měnit svůj jídelníček?

Zahrnutím Smacker výrobků do jídelníčku umožníte rodině i dětem jíst racionálně a přitom stále velmi chutně. Na trhu je několik variant výrobků Smacker, které lze konzumovat za studena bez úpravy jako součást salátů, nebo je možné je dále tepelně upravovat. Smacker s meruňkami můžete zapracovat do těsta a upéct koláč či bábovku, čímž snížíte jejich kalorickou hodnotu až o 30 %. Smacker s hovězím aroma je vhodný třeba do domácí sekané, nádivek či masových směsí jako částečná náhrada masa. Má neutrální chuť a proto snadno převezme vůni i koření jídel, se kterými je připravován. Smacker s hlívou ústřičnou  osloví všechny milovníky hub a jeho výraznou chuť oceníte např. v houbových flecích či rizotu. Velice zajímavým produktem jsou Smacker štíhlé nudle, bohatý na potřebné bílkoviny, který nahradí klasické těstoviny - nudle nebo špagety. Výborné jsou na italský způsob se sušenými rajčaty nebo také na sladko jako nudle s mákem, což určitě ocení hlavně vaše děti. Těm navíc dodáte tolik potřebné bílkoviny.

Všechny potraviny v našem e-shopu prověřujeme, pořádáme ochutnávky v našem klubu,vybíráme pro Vás jen to nejlepší

.

VÁNOČNÍ CUKROVÍ ZDRAVĚJI - POUŽITÍ HI-MAIZE JE JEDNODUCHÉ

Využijte při přípravě vánočního pečiva a cukroví rezistentní škrob Hi-maize. Jeho použití je velmi jednoduché a z oblíbených pochoutek si lehce vytvoříte zdravější vánoční mlsání.
Nahraďte část mouky (cca 15%) Hi-maize rezistentním škrobem, vaše pečivo tak získá potřebnou vlákninu, která sníží glykemický index a cukroví bude k Vašemu tělu šetrnější. Užijte si na Vánoce tradičních dobrot zdravěji.
Pro inspiraci uvádíme 2 recepty na tradiční a oblíbené cukroví - pečené i nepečené.

Recept Ing. Petra Havlíčka na skvělé vanilkové rohlíčky
Suroviny na přípravu rohlíčku pro cca 20 osob/20 porcí:
- 215g hladké mouky
- 35g Hi-maize rezistentního škrobu
- 75g rostlinného tuku
- 75g klasického másla
- 50g moučkového cukru
- 150g mletých lískových oříšků
- vanilkový cukr na obalování
Postup:
Ze surovin vypracujeme těsto a hodinu ho necháme odpočinout. Pak tvarujeme rohlíčky. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na pečícím papíru při cca 170 stupních asi 15 minut. Ještě horké obalujeme ve vanilkové cukru.


Rozinkové kuličky hravě a zdravě podle Ing. Havlíčka
Suroviny na přípravu kuliček pro cca 15 osob/15 porcí:
- 150g piškotů
- 25g Hi-maize rezistentního škrobu
- 100g rozinek
- 70g klasického másla
- 100g třtinového cukru
- 150g kvalitní čokolády (cca 80% kakaa)
- kokos na obalování
- 100ml tuzemáku/rumu (pokud nepodáváme dětem)
Postup:
Třtinový cukr smícháme s Hi-maize. Piškoty rozemeleme a čokoládu nastrouháme, přidáme rozinky, máslo, popř. tuzemák a cukr s rezistentním škrobem a zpracujeme do vláčného těsta. Z něj vytvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu (můžeme použít například i mleté oříšky nebo strouhanou čokoládu). Necháme odležet v chladu.


PŘEJEME DOBROU CHUŤ!